مدال طلای المپیک 2008 پکن برازنده ی هادی ساعی در رشته تکواندو
مدال برنز المپیک 2008 پکن برازنده ی مراد محمدی در رشته کشتی آزاد
در نظر بگیرید در المپیک 2004 آتن، ورزش ایران با 38 ورزشکار شرکتکننده با دو طلا، دو نقره و دو برنز عنوان بیست و نهم را از آن خود کرد، اما در پکن 2008 و با وجود کمیت بیشترحضور (55 ورزشکار) و سرمایه گذاریهای فراوان که به گفته محمد علیآبادی رئیس سازمان تربیت بدنی رقمی 30 تا 40 میلیارد تومان است نه تنها در کسب مدال دست به عقبنشینی فاحش میزنیم، بلکه به یکباره از رتبه 29 قبلی تا رتبه 51 بازیها پایین میآییم تا فاصله حرف تا عمل دیگر بار رخ نشان دهد.
جدای از اینکه کشور چین بعنوان میزبان بازیها با اقتدار قهرمان المپیک شد، کرهجنوبی و ژاپن نیز به عنوان دو کشور آسیایی پیشرو در ورزش، عناوین هفتم و هشتم المپیک را از آن خود کردند. ایران در شرایطی پنجاه و یکم شد که بالاتر از خود کشورهای قزاقستان (29)، مغولستان (31)، تایلند (31)، کرهشمالی (33)، ازبکستان (40)، اندونزی (42) و هندوستان (50) را به عنوان دیگر نمایندگان قاره آسیا میبیند.
توجه به جدول المپیک بخوبی نمایان میسازد که ورزش ایران در کجا قرار دارد و نقاط قوت و ضعفش چیست، آن هم در شرایطی که استراتژی بلندمدت ورزش ما، بر کسب عنوان چهارم بازیهای آسیایی 2010 گوانجوی چین قرار گرفته است. جدولی که در زیر ارائه میشود بر اساس تعداد مدال تهیه شده است نه بر حسب عنوان قهرمانی ولی مسلما قابل ارزیابی است.



ولی از همه این مسائل که بگذریم نه تنها حضور بانوان ایران هم در این دوره از مسابقات المپیک مدال آور بود بلکه 1 مدال طلا ، 1 مدال نقره ، و 1 مدال برنز دیگر را برای کشور ما ایران به ارمغان آورد !
