/افزایش ٨/١ درصدی جمعیت پسران نسبت به دختران/
رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره:
شایعه افزایش جمعیت دختران نسبت به پسران ناشی از کمسوادی افراد جامعه است.
رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور ریشه پریشانیها، ناامنیها و تعارضات روانی را در نگرشهای اجتماعی به مسایل ارزیابی کرد و گفت: فقر انگیزش و برخوردار نبودن از احساس خود ارزشمندی از دلایل اصلی ناامنیهای روانی و عاطفی در دنیا و کشور است.
به گزارش سرویس ?شهری? ایسنا، دکتر افروز در اولین همایش سراسری حوزه مشاوره شاهد و ایثارگر که امروز برگزار شد با بیان این که روانشناسی و مشاوره همزاد زندگی شهرنشینی است، افزود: هر چه فرایندهای اجتماعی پیچیدهتر میشوند نیاز به خدمات روانشناختی نیز افزایش مییابد بنابراین میتوان گفت یکی از پیامدهای زندگی شهرنشینی تعارضات روانی است.
وی ادامه داد: آمارهای حاکی از آن است که میانگین جمعیت شهرنشینی در دنیا 47 درصد و در ایران 70 درصد است بنابراین با توجه به جمعیت شهرنشینی کشور شاهد بحرانهای روانی بیشتری در کشور هستیم.
افروز ریشه اصلی آسیبهای شخصیتی در دنیا را خلاهای عاطفی، نگرشهای منفی و بازدارنده نسبت به پدیدههای اجتماعی معرفی و اظهار کرد: پدیده شومی به نام بیاشتهایی روانی در کشور حاکم است و این پدیده را باید تبیین و راهبردهای جدی در رفع آن ارائه کرد به عنوان مثال امروزه شاهد بیاشتهایی تحصیلی در میان پسران هستیم به طوری که 70 درصد شرکتکنندگان کنکور را دختران تشکیل میدهند، چنین مباحثی جز مسایل مهم روانی و اجتماعی هستند نه مسایل علمی.
وی افزود: با تحلیل ناامنیهای شغلی، بحرانهای اقتصادی، تلاطمهای سیاسی، شرایط خانوادگی و غیره دسترسی با ضرایب حاصل از این عوامل میتوان کار درمانی و روانشناختی را آغاز کرد.
افروز یکی دیگر از عوامل بیاشتهایی روانی بالاخص در میان دانشآموزان را اعتیاد الکترونیکی خواند و عنوان کرد: این ناهنجاری اجتماعی در میان پسران نسبت به دختران شایعتر است. به طوری که اگر دختر و یا پسری بیش از 120 دقیقه در روز از وسایل الکترونیکی همچون موبایل، ماهواره و پلیاستیشن و اینترنت استفاده کنند دچار اعتیاد الکترونیکی شده است.
رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با اشاره به برخی شایعات درباره افزایش جمعیت دختران نسبت به پسران اذعان کرد: پراکندگی چنین شایعاتی ناشی از کم سوادی افراد جامعه است چرا که طبق آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران و سازمان ثبت احوال حاکی از افزایش 8/1 درصد جمعیت پسران نسبت به دختران است به طوری که در گستره سنی 20 تا 30 سال برای هر یکهزار نفر دختر یکهزار و 18 پسر وجود دارد.
وی بهترین راهکار در این زمینه را تقویت خودارزشمندی و انگیزه مشارکت اجتماعی عنوان و اظهار کرد: باید گامهای موثری همراه با توصیههای راهبردی در راستای بهداشت روانی و تقویت سلامت روانی مراجعان و افراد برداشته شود.